Kirjan Sivuluisuja kujaraiteilla kansi
Sivuluisuja kujaraiteilla

Sivuluisuja kujaraiteilla kertoo pohjimmiltaan mainosten ulkopuolelle jääneistä elämistä. Elämä on etsimistä, eikä koskaan ole tarpeeksi hyvin, sillä  kauneimmatkin hetket valuvat ohitse.

Elämä on polku syntymästä aina kuolemaan. Sitä kutsutaan myös arjeksi. Arki ei ole yllätyksetön. Arki muuttaa elämämme ennen kuin ymmärrämme sen.

Tämä on esikoisteokseni. Sivuluisuja kujaraiteilla on ilmestynyt vuoden 2009 lopussa.

Kirjan sisältö ei ole tarkoitettu lapsille, mutta tiettyä ikäryhmää en ole kuitenkaan ajatellut. Karttuneesta elämästä saattaa toki olla iloa, joskin runoni esittävät enemmänkin kysymyksiä kuin vastauksia. Tämä sopinee lukijalle, joka karttaa kaikkea aivan valmiiksi pureskeltua. Tästä huolimatta kirjan runoissa ei harrasteta arvausleikkejä vaan esitetään tunnetiloja, tapahtumia ja otetaan kevyesti kantaa yhteiskuntaankin. Runojen tyyli liikkuu naivismista tragikomiikan kautta lohduttomuuteen, mikä saattaa olla pettymys vain iloisia kirjoja lukevalle.

Sivuluisuja kujaraiteissa käsitellään varsin maanläheisiä aiheita kuten parisuhde, rakkaus, työ ja kuluttaminen. Suosittelen tätä kirjaa kaikille niille, jotka ovat saaneet yliannostuksen enkeleistä ja lehmistä!

Täällä voit lukea kirjan joitakin runoja tai kuunnella niitä lausuttuna.

Sivuluisuja kujaraiteilla, runokirja, 156 sivua

Teksti, grafiikka ja taitto © Andres Putrolainen 2009
Valmistaja: Books on Demand GmbH, Norderstedt, Saksa
Kustantaja: Books on Demand GmbH, Helsinki, Suomi
ISBN: 978-952-49818-2-8